Η ιστορία μας

1975 – Ο αείμνηστος Ευάγγελος Σκούρας ιδρύει το “Φροντιστήριο Αγγλικών Σκούρα” στο κτήριο της γωνίας των οδών Ισαυρίδη και Ρουμπέση (εκεί που σήμερα βρίσκεται το βιβλιοπωλείο Κλεψύδρα).  Από τα πρώτα έτη της λειτουργίας του, χάρη στον επαγγελματισμό και τις διδασκαλικές ικανότητες του Ευάγγελου Σκούρα, μεγάλος αριθμός μαθητών μας εμπιστεύτηκαν για τα Αγγλικά τους.

Χριστούγεννα 1982 – Ο Ευάγγελος Σκούρας γιορτάζει με τους μαθητές του την επιτυχία τους στις εξετάσεις Proficiency. Δίπλα του ο Βασίλης Σκούρας.

1991 – Έχοντας μόλις αποφοιτήσει από το λύκειο και έχοντας ήδη λάβει άδεια διδασκαλίας από το Υπουργείο Παιδείας, ξεκινά εργασία στο φροντιστήριο στο πλευρό του πατέρα του ο Βασίλης Σκούρας.

1992 – Η σωστή δουλειά και οι πολλές επιτυχίες στις εξετάσεις Cambridge και Michigan φέρνουν όλο και περισσότερους μαθητές στο φροντιστήριο Σκούρα και σύντομα ο χώρος στην οδό Ισαυρίδη δεν επαρκεί.  Έτσι, τον Ιανουάριο του 1992 μεταφερόμαστε στο ιδιόκτητο, νεόκτιστο κτήριο επί της οδού Δανίλη, όπου στεγαζόμαστε μέχρι σήμερα.

1995 – Ξεκινά η λειτουργία του τμήματος Pre-Junior, ενός πρωτοποριακού για την εποχή προγράμματος για παιδιά νηπιαγωγείου, Α’ και Β’ δημοτικού.  Ο σκοπός του τμήματος είναι να παρέχει μία πρώτη γνωριμία των μικρών παιδιών με τη γλώσσα και ομαλότερη εισαγωγή τους στην διδασκαλία των Αγγλικών.

1995 - O Βασίλης Σκούρας επιβλέπει μαθητές που χρησιμοποιούν Η/Υ για εξάσκηση στην γραμματική.
1995 – O Βασίλης Σκούρας επιβλέπει μαθητές που χρησιμοποιούν Η/Υ για εξάσκηση στην γραμματική.

1996 – Εισάγεται η διδασκαλία των Γαλλικών στο Κέντρο Ξένων Γλωσσών Σκούρα

1997 – Ο Ευάγγελος Σκούρας φεύγει αιφνιδίως από τη ζωή και την διεύθυνση του Κέντρου Ξένων Γλωσσών Σκούρα αναλαμβάνει η σύζυγός του, Βασιλική Σκούρα, αδειούχος καθηγήτρια Αγγλικών.

1999 – Η Βασιλική Σκούρα διδάσκει το αγαπημένο της μάθημα: γραμματική φυσικά!

1999 – Εντάσσεται στο δυναμικό του Κέντρου Ξένων Γλωσσών Σκούρα ο Δημήτρης Σκούρας, απόφοιτος Αγγλικής Φιλολογίας του ΕΚΠΑ και κάτοχος Proficiency

2001 – Εισάγεται η διδασκαλία των Γερμανικών στο Κέντρο Ξένων Γλωσσών Σκούρα

2003 – Ανεβαίνει στο διαδίκτυο η πρώτη μας ιστοσελίδα

2006 – Εγκαθιστούμε και χρησιμοποιούμε διαδραστικό πίνακα, με τον οποίο σε ώρα εκτός κανονικών μαθημάτων παίζουμε εκπαιδευτικά παιχνίδια, παρακολουθούμε κινούμενα σχέδια και κάνουμε karaoke στα Αγγλικά

2015 – Για να ενισχύσουμε την ομοιογένεια των τμημάτων Pre-Junior,  δημιουργούμε ένα νέο τμήμα, αποκλειστικά για παιδιά νηπιαγωγείου, το Pre-School

2020 – Η πανδημία και τα lockdown μας βρίσκουν με την πλατφόρμα ηλεκτρονικής υποστηρικτικής διδασκαλίας σε δοκιμαστική περίοδο.  Σύντομα και εκ των συνθηκών, η πλατφόρμα μας τίθεται σε πλήρη λειτουργία και στα δύο lockdown αποτελεί το κύριο μέσο διδασκαλίας.  Έκτοτε, η λειτουργία της, σε υποστηρικτικό ρόλο, είναι αδιάλειπτη.

2020 – Εγκαθίστανται διαδραστικοί πίνακες σε όλες τις αίθουσες, προς υποστήριξη του διδακτικού μας έργου.

2023 – Κάτι καινούργιο ετοιμάζεται…