Στο Κέντρο Ξένων Γλωσσών Σκούρα αντιμετωπίζουμε με σοβαρότητα και υπευθυνότητα την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί με την διασπορά του νέου κορωνοϊού 2019-nCoV. Παρακολουθούμε τις ανακοινώσεις και τις εγκυκλίους των αρμοδίων αρχών και θα ανταποκριθούμε άμεσα και πλήρως στις όποιες εντολές και οδηγίες μας δοθούν.
Στο ενδιάμεσο θέτουμε σε εφαρμογή στο σχολείο μας κάποια μέτρα ώστε να περιορίσουμε όσο γίνεται την έκθεση των μαθητών και των καθηγητών.
Με ευθύνη του προσωπικού:
1. Στα διαλείμματα θα γίνεται πλήρης αερισμός των αιθουσών και θα επιτρέπεται η είσοδος στους μαθητές μόνο 2 λεπτά πριν την έναρξη του μαθήματος.
2. Στα διαλείμματα θα γίνεται γρήγορος καθαρισμός με απολυμαντικό σπρέι των θρανίων και των πόμολων.
3. Στην διάρκεια του μαθήματος θα κάθεται ένας μαθητής σε κάθε θρανίο (όπου αυτό είναι δυνατό).
Παρακαλούνται οι γονείς:
1. Να φέρνουν τα παιδιά τους στο σχολείο όχι νωρίτερα από 2 λεπτά πριν την έναρξη του μαθήματος ώστε να μην συνωστίζονται με τα παιδιά που αποχωρούν
2. Να παραλαμβάνουν τα παιδιά τους χωρίς καθυστέρηση στη λήξη του μαθήματος ώστε να μην συνωστίζονται με τους μαθητές που προσέρχονται για το επόμενο μάθημα.
3. Να εφοδιάσουν τα παιδιά τους με απολυμαντικά μαντηλάκια ή απολυμαντικό υγρό χεριών και να τα συμβουλέψουν να τα χρησιμοποιούν τουλάχιστον στην αρχή και στο τέλος του μαθήματος.
4. Να εδραιώσουν στα παιδιά τους τη συμβουλή να μην ακουμπούν με τα χέρια τους το πρόσωπό τους, ειδικά τα μάτια, τη μύτη και το στόμα και να μην καταναλώνουν οποιαδήποτε τροφή πριν απολυμάνουν καλά τα χέρια τους.
5. Να μεριμνούν ώστε τα παιδιά να έχουν μαζί τους όλα τα απαραίτητα σχολικά είδη (μολύβια, γόμες, βιβλία κτλ) ώστε να μην χρειάζεται να τα μοιραστούν με άλλα παιδιά.
6. Να κρατούν τα παιδιά τους σπίτι όταν έχουν το παραμικρό σύμπτωμα (πυρετός, καταρροή, βήχας κτλ)

Για καλύτερη και εγκυρότερη πληροφόρηση για τις ατομικές προφυλάξεις, παρακαλούμε να συμβουλεύεστε την αρμόδια αρχή, Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://eody.gov.gr/

Ακολουθήστε την σελίδα μας στο Facebook για πιο άμεση πληροφόρηση σχετικά με τις εξελίξεις στο Κέντρο Ξένων Γλωσσών Σκούρα